scooterrijlessen-Haarlem

Aanmelden

Scooter Rijles Haarlem

Scooter rijles in Haarlem in 1 dag!

Op zoek naar scooter rijles Haarlem? Dat is mooi! Dan kunnen wij je verder helpen. Want ben jij al 16 jaar geworden? Ben jij op zoek naar een goede scooter rijschool in Haarlem? Dan wordt het eens tijd om op de scooter te stappen en je scooterrijbewijs te gaan halen. En bij VVZ scooter rijschool Haarlem ben je aan het juiste adres. Want bij VVZ scooter rijschool Haarlem haal je je scooterrijbewijs namelijk in 1 dag!! Je begint s’ochtends en s’middags heb je je scooterexamen.

De scooterrijopleiding

We verzamelen s’ochtends bij de rijschool. De rijschool is gelegen aan de Parklaan 45 te Haarlem en is zeer makkelijk te vinden vanaf het Centraal Station van Haarlem (slechts op 2 minuten loopafstand!). Je kunt gebruik maken van onze helmen en handschoenen! Uiteraard mag je ook je eigen spullen meenemen (voorkeur).

We beginnen met het uitleggen van een aantal belangrijke punten over de scooter. Dit is ook een onderdeel op je scooterexamen en de examinator van het CBR zal hier ook wat vragen over gaan stellen. Vervolgens ga je de weg op met één van onze scooterinstructeurs en krijg je scooterrijles in Haarlem en omstreken. Tijdens de scooterrijlessen ga je eerst je voertuigbeheersing opbouwen en je plaats op de weg leren. Wanneer je dit onder de knie hebt, gaan we door naar het belangrijkste onderdeel: het kijktechniek. Er wordt je duidelijk uitgelegd hoe je dit moet gaan toepassen in het verkeer. Je kijktechniek is een onderdeel van je scooterrijopleiding wat heel belangrijk is in verband met je kwetsbaarheid op een scooter.

*Voordat je begint aan de dagopleiding, is het belangrijk dat je een beetje met een scooter overweg kunt. Heb je nog nooit op een scooter gereden? Dan is het […]

Scooter Rijbewijs Haarlem

Scooter Rijbewijs Haarlem (rijbewijs AM)

Ben jij 16 jaar of ouder? En heb je je scooter theorie gehaald? Dan mag je scooterrijlessen gaan volgen en je scooter rijbewijs AM gaan halen! Dit vindt plaats in Haarlem en omstreken. Een scooter rijbewijs AM is verplicht. Een scooter rijbewijs AM is niet nodig als je een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) bezit.

Scootercertificaat vervallen

Heb je nog een oud scootercertificaat? Dan mag je daar niet mee rijden op een scooter. Je kon tot 1 oktober 2009 het scootercertificaat omruilen voor een scooterrijbewijs. Als je dat niet hebt gedaan, moet je opnieuw scooterexamen doen bij het CBR.

Scooterrijlessen volgen

Voordat je aan je scooterrijlessen bij kan beginnen moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Je kan vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen bij het CBR voor het scooterrijbewijs. Het scooter theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er minimaal 44 goed beantwoord moet hebben. En vanaf 16 jaar mag je scooterrijlessen volgen en praktijkexamen doen.

Scooter rijbewijs aanvragen

Als je bent geslaagd voor het scooterexamen, meldt het CBR dat direct aan de RDW. De volgende werkdag kun je bij de gemeente in je woonplaats het scooter rijbewijs aanvragen.

Wat moet je meenemen voor het aanvragen van je scooterrijbewijs?

– een pasfoto die aan de eisen voldoet;
– een geldig identiteitsbewijs;
– geld voor je scooterrijbewijs.

Na 5 werkdagen kun je je scooterrijbewijs bij de gemeente ophalen.

Scooterrijbewijs verlengen (vernieuwen)

Een scooterrijbewijs is 10 jaar geldig. Voordat de geldigheidsduur om is, moet je je scooterrijbewijs verlengen bij de gemeente. Is het scooterrijbewijs verlopen, dan kun je het laten verlengen bij jou gemeente. Tot je het nieuwe rijbewijs in je bezit hebt, mag je niet op een scooter rijden! Doe je dat toch, dan kun je een boete krijgen!

Aanmelden Scooter rijbewijs Haarlem

Wil jij […]

Tarieven

Je kunt je scooterrijbewijs al halen vanaf € 269,-!  Dit is incl. je scooter praktijkexamen. Heb je nog geen scooter rijervaring? Neem dan een proefles van één uur. Kosten van een proefles is € 30,-. Tijdens de proefles kan je je voertuigbeheersing opbouwen en vergroot je je kans aanzienlijk om de scooter dagcursus tot een succes te leiden.

Moeite met theorie? Volg dan onze unieke ontworpen 1 of 2 daagse theoriecursus met aansluitend je theorie-examen! Of liever zelf leren? Dat kan uiteraard ook. Je kan bij ons ook een theoriepakket bestellen. Daar zit in: boordevol foto’s en illustraties. Ook krijg je online toegang tot het scooter theorieboek met oefenexamens, zodat je ook op je tablet of laptop kunt studeren. Tenslotte kun je examentraining volgen met realistische en actuele theorie examens.

Intakeles 60 minuten
€ 30,-

Losse scooter rijles per 60 minuten
€ 60,-

Theoriecursus 1 of 2 dagen + Theorie-examen (klassikaal)
€ 150,-

Theoriepakket (online leren en online examentraining)
€ 59,-

Theorie-examen
€ 65,-

Praktijk pakket: 4 uur scooter rijles incl. praktijkexamen
€ 369,-

Starters pakket!: 4 uur scooter rijles incl. theoriepakket, theorie-examen en praktijkexamen!
€ 439,-

Herexamen pakket: 1,5 uur scooter rijles incl. praktijkexamen
€ 269,-