Scooter Rijbewijs Haarlem (rijbewijs AM)

Ben jij 16 jaar of ouder? En heb je je scooter theorie gehaald? Dan mag je scooterrijlessen gaan volgen en je scooter rijbewijs AM gaan halen! Dit vindt plaats in Haarlem en omstreken. Een scooter rijbewijs AM is verplicht. Een scooter rijbewijs AM is niet nodig als je een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) bezit.

Scootercertificaat vervallen

Heb je nog een oud scootercertificaat? Dan mag je daar niet mee rijden op een scooter. Je kon tot 1 oktober 2009 het scootercertificaat omruilen voor een scooterrijbewijs. Als je dat niet hebt gedaan, moet je opnieuw scooterexamen doen bij het CBR.

Scooter theorie & praktijk

Voordat je aan je scooterrijlessen bij kan beginnen moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Je kan vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen bij het CBR voor het scooterrijbewijs. Het scooter theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er minimaal 43 goed beantwoord moet hebben. En vanaf 16 jaar mag je scooterrijlessen volgen en praktijkexamen doen. Je kunt bij ons kiezen kiezen voor een online theoriecursus (zelfstudie) of voor een klassikale theoriecursus. Klik hier voor meer info.

Scooter rijbewijs aanvragen

Als je bent geslaagd voor het scooterexamen, meldt het CBR dat direct aan de RDW. De volgende werkdag kun je bij de gemeente in je woonplaats het scooter rijbewijs aanvragen.

Wat moet je meenemen voor het aanvragen van je scooterrijbewijs?

– een pasfoto die aan de eisen voldoet;
– een geldig identiteitsbewijs;
– geld voor je scooterrijbewijs.

Na 5 werkdagen kun je je scooterrijbewijs bij de gemeente ophalen.

Scooterrijbewijs verlengen (vernieuwen)

Een scooterrijbewijs is 10 jaar geldig. Voordat de geldigheidsduur om is, moet je je scooterrijbewijs verlengen bij de gemeente. Is het scooterrijbewijs verlopen, dan kun je het laten verlengen bij jou gemeente. Tot je het nieuwe rijbewijs in je bezit hebt, mag je niet op een scooter rijden! Doe je dat toch, dan kun je een boete krijgen!

Aanmelden Scooter rijbewijs Haarlem

Wil jij dus snel die scooter rijbewijs halen? In 1 dag? Meld je dan vandaag nog aan!